Om mig

 

Paulina Schneps heter jag, är 31 år och det är jag som äger och driver PS Dog Training.
Jag är diplomerad hundinstruktör och hunddagisföreståndare.


 

Jag har två hundar – Milla – En labrador från Guide Dogs Stockholm som jag till en början var fodervärd åt, men numera är hon permanent bosatt hos mig.  Med Milla tränar jag bl.a. spår, agility & NoseWork.
Zorro – En American Hairless Terrier som även han tränar spår, agility & Nose Work.
Jag har även en katt vid namn Nikolaj. Hundar som kommer hem till oss på besök tycker antingen att han är jätteläskig och undviker honom så gott det går medan andra helst vill leka med honom. Själv föredrar Nikolaj små hundar i hans egen storlek.

Vintern 2016 gick min gamla gubbe Jack bort. Han kom till oss som omplacering från
Irland vid 4 år och gick bort strax innan han skulle fylla 13.
Jack var ett stort bevis på att man kan lära gamla hundar sitta – från att vara en riktig strulpelle
till att bli världens underbaraste hund. Det var han som fick mig att få upp ögonen för allt som hade med hund att göra.

 

Jag jobbar utifrån sunt förnuft och kombinerar positiv förstärkning med fostran. En hund behöver en stark förebild och det ska vara du som ägare. För att komma dit måste man från början vara noga och tydlig med vad som är rätt och vad som är fel. Vid inlärning är jag för positiv förstärkning, att man belönar när hunden gör rätt. Man ska ha kul tillsammans med sin hund och på så sätt bilda en stark och bra relation mellan varandra.

Men – man måste även kunna rätta till ett oönskat beteende om ett sådant skulle uppstå under träningens gång. I vissa fall har man inte haft möjligheten att vara med från början när hunden var valp eller så kanske det under årens lopp helt enkelt bara har gått snett. Då tycker jag att det är viktigt att man lär hunden vilka beteenden som är okej och vilka som inte är det genom att bryta hundens sinnesstämning redan innan den har hunnit reagera. Det är försent och aldrig okej att börja gapa  på sin hund eller slita i kopplet när den t.ex. gör utfall mot andra hundar eller när den redan har hoppat upp på diskbänken och snott den där smaskiga entrecoten. Som ägare gäller det att vara vaken och kunna läsa sin hunds signaler. På så sätt blir man av med de felaktiga tankarna innan det har hunnit bli ett upprepande beteende och man slipper alla obehagliga situationer.

Jag tror på ett varierat träningssätt där man ser till individen och inte vad man själv tycker är rätt eller fel sätt att lära på.
Hundar är individer och olika metoder fungerar olika bra och man måste kunna testa sig fram för att hitta den perfekta lösningen.

 

 

 

En del av mina genomförda utbildningar och kurser

Nose Work instruktörsutbildning Hundens Hus - 2018 pågående
Föreläsning om bull & terrierhundar - Irene Westerholm Hundläroverket 2013
Föreläsning om näringsläraVom og Hundemat 2013
Hundinstruktörsutbildning – Hundstyrkan 2011-2012
Första hjälpen - Hundfantasten 2012
Hundutbildning - Hundrådet 2009
Friskvårdande massage - Hundrådet 2008